latinica  ћирилица
23/06/2016 |  16:30 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Приједор: Појачане контроле саобраћаја (ВИДЕО)

На подручју Центра јавне безбједности Приједор у 360 саобраћајних несрећа, које су се догодиле током првих шест мјесеци ове године, три лица су смртно страдала, док је 20 тешко повријеђено.
Контрола саобраћаја - Фото: Screenshot
Контрола саобраћајаФото: Screenshot

У сусрет годишњим одморима, које обично прати и појачан интензитет саобраћаја, из полиције апелују на возаче да поштују саобраћајне прописе. 

Приједорски возачи, посебно они са дужим искуством, кажу да се строго придржавају саобраћајних прописа.

У првих шест мјесеци ове године евидентирана је 361 саобраћајна несрећа у којој су живот изгубиле три особе, а повријеђено 172 лица. Подаци указују да је то за осам одсто несрећа више него у истом периоду прошле године.

- У просјеку дневно се дешавају двије саобраћајне незгоде, а сваки други дан се догоди незгода са повријеђеним лицем. Морам истаћи да је број несрећа са смртним посљедицама смањен за 50 одсто у односу на упоредни период - рекао је Сретоја Вујановић, начелник Сектора полиције у ЦЈБ Приједор.

Прекорачење брзине чест је узрок саобраћајних несрећа, а чак 70 одсто саобраћајних несрећа изазвали су пијани возачи. Новчане казне су од 50 до 5. 000 КМ, док је за теже прекршаје предвиђена казна затвора.

- У овом периоду је евидентиран случај да се возач кроз насеље, гдје је огхраничење брзине 50 км на час, кретао брзином 87 км на час, као и случај гдје смо тестирали возача на присуство алкохола у крви и установили присуство алкохола од 3.9 промила - истакао је Вујановић.

Из полиције упозоравају возаче да ће контроле саобраћаја бити појачане нарочито када је ријеч о брзини и вожњи под утицајем алкохола.