latinica  ћирилица
23/06/2016 |  16:31 | Аутор: Независне

Бивши капитен Астон Виле враћа се на терен након тешке болести

Бивши капитен Астон Виле поново ће на терен послије четири године. Фудбал често пише бајке, а једна би могла да буде у виду каријере Стилијана Петрова.
Стилијан Петров Фото:n1info.com) -
Стилијан Петров Фото:n1info.com)

Бивши репрезентативац Бугарске и капитен Астон Виле одлучио је да у 37. години покуша да се врати на терен, послије четири године паузе током којих се лијечио од акутне леукемије.

Овакав ентузијазам допао се челницима клуба из Бирмингема, па му је понуђено да месец дана тренира са играчима Астон Виле без уговора, а онда, ко зна...

Будући члан Чемпионшипа, пошто је екипа прошле сезоне испала из Премијер лиге, од првог дана када је бугарски интернационалац сазнао да је болестан, пружао му је подршку и поручивао да ће му врата Вила парка увек бити отворена.

Огромну подршку добијао је и од навијача. Петров је марта 2012. сазнао за здравствене проблеме, али је одлуку о повлачењу из фудбала јавно саопштио тек маја 2013.

Прву утакмицу у предстојећој сезони, Астон Вила ће играти против Шефилд Венсдеја.

Замислите само колико ће емоција бити присутно ако тог дана на терен истрчи и Петров!

Поред Астон Виле овај фудбалер средине терена дубок траг оставио је и носећи дрес Селтика, а титулу националног првака освојио је и са ЦСКА из Софије.