latinica  ћирилица
24/06/2016 |  16:53 | Аутор: Б92

Делфини убједљиво до полуфинала

Ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале завршног турнира Свјетске лиге, пошто су у кинеском Хејџоуу побиједили Јапан са 19:10 (4:3, 7:1, 5:3, 3:3).

Србија ће сутра у полуфиналу Свјетске лиге играти с Италијом, која је побиједила Бразл са 12:6. У другом полуфиналу ће се састати Грчка и селекција САД.

- Предстоји нам сусрет са Италијом моја игра са осцилацијама. Увијек смо конкуренти и сада желимо и једни и други добар резултат" - рекао је селектор Србије Дејан Савић.

Најефикаснији у данашњем мечу у редовима Србије био је Немања Убовић са пет голова, Душко Пијетловић је постигао четири, а Стефан Митровић три гола.

- Од самог старта се видјела разлика у квалитету. Припремили смо се на њихову одбрану. Одлично познајемо Италије, са мном су четвроица играча. Имају квалитет, али вјерујем у нашу припрему и жељу да се пласирамо у финале - рекао је Убовић.

Капитен репрезентације Живко Гоцић навео је очекује неизвјестан меч против Италије.

- И данас је био напоран дан. Прије свега због тренинга, али и брзине Јапанаца који се стално крећу. Сада је на реду Италија и сигурно је да у овој фази припрема и једни и други имамо и врлине и мане. Биће неизвјесно - рекао је Гоцић.

Полуфинале између Србије и Италије игра се сутра од 11.40 часова по средњеевропском времену.