latinica  ћирилица
24/06/2016 |  20:02 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

И. Сарајево: Промовисан роман "Град за незбринуту дјецу"

Књижевник Драган Тепавчевић промовисао је вечерас у Источном Сарајеву роман "Град за незбринуту дјецу" за који је добио прву награду Удружења књижевника Републике Српске за прошлу годину.
И. Сарајево: Промовисан роман "Град за незбринуту дјецу" - Фото: СРНА
И. Сарајево: Промовисан роман "Град за незбринуту дјецу"Фото: СРНА

Ово је прва промоција књиге Тепавчевића који живи и ради у Аустралији, након које сутра слиједи промоција у Андрићграду, а затим и у Фочи и на Палама.

"Књига је писана и настајала у мени четири године. Нисам очекивао толико интересовање, не само књижевне критике, него и читалаца, али награде и признања говоре да је добро прихваћена", каже Тепавчевић.

Он је истакао да је тема романа трагање за идентитетом, иначе једна од популарних тема у свјетској књижевности у посљедње вријеме.

"Главни јунак романа је из Дома за незбринуту дјецу `Љубица Ивезић` из Сарајева, који не зна своје поријекло. Истовремено сам покушао да напишем роман о Сарајеву. Ријеч је о трагању за идентитетом појединца, али и града, и мислим да сам успио да спојим те двије приче", навео је Тепавчевић.

Говорећи о наслову књиге, он је објаснио да је ријеч о симболици јер сви који су некада живјели у Сарајеву и даље носе сјећања на овај град.

Роман "Град за незбринуту дјецу" је најпродаваније издање Завода за уџбенике и наставна средства у прошлој години, добитник прве награде Удружења књижевника Републике Српске и другопласирани роман на конкурсу "Златна сова".