latinica  ћирилица
24/06/2016 |  21:39 | Аутор: РТС

Марадона: Хрватска је фаворит против Португала

Легендарни Дијего Марадона сматра да се репрезентација Португалије сувише ослања на Кристијана Роналда, због чега је Хрватска фаворит у мечу осмине финала Европског првенства.
Дијего Марадона - Фото: AFP
Дијего МарадонаФото: AFP

Португалија је одиграла неријешено у све три утакмице у Групи Ф на Европском првенству у Француској, али је успјела да се пласира у осмину финала гдје ће играти са Хрватском. У посљедњој утакмици против Мађарске резултат је био 3:3, а Роналдо је постигао два гола.

"Роналдо је био бриљантан против Мађарске, али ће Португалија играти са пола снаге ако Кристијано не кликне, а Хрватска ће га добро чувати. Можда ће морати да се бори за простор, а шансе Португалаца зависе од тога колико ће Роналдо то добро радити. Они ће морати да попуне рупе у одбрани и средини терена, пошто грешке на том дјелу терена могу довести до елиминације. Хрватска улази у меч као фаворит", навео је Марадона у колумни за Тајмс Индије.

Роналдо није приказао очекивану игру током Европског првенства и изнервиран је писањем медија око тога, а уочи утакмице са Мађарском у језеро је бацио микрофон једног новинара.

Хрватска је освојила прво мјесто у Групи Д побједом над Шпанијом у посљедњем колу од 2:1.

"Хрватска је показала брзоплетост против Шпаније. Рано је примила гол против браниоца титуле и то је могло да је сломи. Али, начином којим се вратила без звијезда тима Луке Модрића и Марија Манџукића, Хрватска је показала да је снажна, одлучна и способна. Хрватска је тактички као већина еврпоских екипа, не дају вам ништа у одбрани, а њихова специјалност су брзи контранапади", рекао је Марадона.

Утакмица Португалије и Хрватске играће се у суботу од 21.00 час.