latinica  ћирилица
26/06/2016 |  13:41 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

Бијељина: Утопиле се двије дјевојчице, пронађена тијела (ВИДЕО)

Трагедија у Бијељини! У Дрини су се утопиле двије дјевојчице: 14-годишња Дијана Муратовић и годину старија Мексура Суљић, док су мјештани успјели да спасе 25-годишњег младића, који је покушавао да им помогне.
Утопиле се двије дјевојчице у Дрини - Фото: Screenshot
Утопиле се двије дјевојчице у ДриниФото: Screenshot

Дјевојчице су на купалиште на Дрини код Павловић моста дошле с породицом. Излет се претворио у породичну трагедију. Неутјешне мајке кажу да се све догодило у тренутку.

“Изгубила сам своје дијете од 14 година донијела да се купа овдје, да се роштиља, да се проведу, ево видиш шта је урадила Дрина од нас”, каже Индира Муратовић, мајка Дијане Муратовић.

“Ја чујем неко помагање и зет кренуо да спаси њезину кћерку и моју кћерку. Видјела сам њезину ћерку само је дигла руку”, додаје и Бисера Бегановић, мајка Мексуре Суљић.

У помоћ дјевојчицама одмах је притекао Султан Суљић. У покушају да их пронађе у води, замало се и он утопио. Узалудни су били напори да се дјевојчице спасу.

“Док сам стигао до њих оне су већ утонули доле. Ја сам ронио да их нађем, нисам могао али нисам више могао, изгубио сам снагу, почнем и ја да тонем. Један момак је скочио у води и извукао ме”, каже Суљић.

Након више од сат времена потраге, рониоци су у ријеци пронашли тијела страдалих дјевојчица.