latinica  ћирилица
27/06/2016 |  10:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Хернандес: Куба принципијелна у одбрани права Србије

Куба је принципијелна у одбрани права Србије на очување територијалног интегритета и суверенитета, поручио је данас председник парламента те земље Хуан Естебан Ласо Хернандес послије састанка са предсједницом Скупштине Србије Мајом Гојковић.
Гојковић са делегацијом Народне скупштине Кубе - Фото: ТАНЈУГ
Гојковић са делегацијом Народне скупштине КубеФото: ТАНЈУГ

"Моја посјета Србији реализује се са чврстом намјером да се настави политички дијалог на највишем нивоу и да се пружи допринос унапријеђењу веза и сарадње. Понављам још једном наш принцијпијелни став у одбрани права Србије на очувању свог територијалног интегритета и суверенитета и права да на одлучивање о сопственој судбини", истакао је предсједник парламента Кубе на заједничкој конференцији за новинаре са Гојковић.

Он се захвалио Србији на подршци у корист укидања блокаде Кубе, коју САД још држе на снази, наводећи да постојећи односи Кубе и Србије, након 73 године од успостављања дипломатских односа, све више напредују.

Рекао је и да му је велика част што је прихватио позив предсједнице Скупштине Србије Маје Гојковић да посјети Србију, што је договорено приликом њене прошлогодишње посјете Куби, када је потписан споразум о сарадњи два парламента.