latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондон: Још три члана Лабуриста ускратило подршку Корбину

Још три британска посланика из редова опозиционе Лабуристичке странке поднијело је данас оставке на позиције у "влади из сијенке" и тиме ускратило подршку лидеру те странке Џеремију Корбину.

Тиме је број чланова Лабуриста који су напустили Корбинову "владу из сенке" порастао на 14, након што је јуче то урадило њих 11, пренио је Ројтерс.

Корбин одолијева притисцима да поднесе оставку на мјесто лидера Лабуристичке странке, што од њега тражи један дио чланства зато што је, како наводе, недовољно убједљиво водио кампању за останак Британије у ЕУ и сумњају у његову способност да доведе партију до побједе на сљедећим изборима.

Корбин је, међутим, јуче изјавио да жали што је неколико чланова партије поднело оставке послије одлуке на референдуму да Британија изађе из ЕУ, али да не намјерава да поднесе оставку.

"Жалим због оставки, али нећу издати повјерење оних који су гласали за мене, или милиона присталица широм земље којима су лабуристи потребни да би их представљали", навео је Корбин у саопштењу.