latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:15 | Аутор: vecernjenovosti

Конте: Нема предаје против Шпанаца

Селектор Италије Антонио Конте рекао је да се његови фудбалери неће предати против Шпаније и да ће учинити све да побиједе ривала и пласирају се у наредну рунду.

- Веома поштујемо Шпанију пошто знамо да је то једна од најбољих репрезентација на свеијту и један од фаворита да освоји трофеј. Радили смо, спремни смо. Нећемо бити жртвени јагањци и Шпанија ће морати да докаже да је боља од нас - рекао је Конте на конференцији за новинаре.

Италија и Шпанија ће се састати у осмини финала Европског првенства у Француској. Конте је рекао да се неће кајати ако Шпанија на терену покаже да је боља.

- Нема разлога да жалим у том случају. Ако докажу на терену да су бољи од нас, први ћу да им аплаудирам. У сваком другом случају желим побједу - истакао је Конте и додао да обична игра против Шпаније неће бити довољна, већ да Италија мора да одигра изнад својих могућности.

- Имам групу изузетних младића који су спремни на тешку борбу. Ништа није немогуће, нити ће бити лако - навео је Конте.

Капитен Италије Ђанлуиђи Буфон рекао је да га занима само пролаз у четвртфинале.

- Нема сумње да је Шпанија најбољи тим на свијету јер је освојила све што се може освојити. Италија је једина екипа која је чинила штету Шпанији посљедњих година и убијеђен сам да то можемо опет да учинимо - рекао је Буфон.

Утакмица ће се играти у понедјељак од 18.00 на стадиону Француска у Сен Денију.