latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:28 | Аутор: vecernjenovosti

Нијемци: Италија или Шпанија, свеједно нам је

Њемачки фудбалери рекли су да су срећни због добре ефикасности и недјељне побједе над Словачком, али и да им је свеједно ко ће им бити противник у четвртфиналу Европског првенства у Француској.

- Материјализовали смо наше гол шансе, што је веома важно, поготово то што смо већ на полувремену постигли два поготка. Сада нам је прилично свеједно ко ће нам бити сљедећи противник - рекао је капитен репрезентације Њемачке Мануел Нојер послије утакмице у Лилу.

Њемачка се пласирала у четвртфинале Европског првенства у Француској, пошто је без проблема са 3:0 побиједила Словачку. Противник "панцерима" у наредној рунди биће Шпанија или Италија.

- Шпанци су благи фаворити, али је Италија одиграла неколико одличних утакмица. Имамо времена да анализирамо противника, ко год он био, али прије свега треба да гледамо себе и како да побољшамо своју игру - рекао је селектор Јоахим Лев.

Стријелац водећег гола против Словачке, Жером Боатенг рекао је да је срећан због поготка и побједе.

- Чекао сам евентуални одбитак и имао срећу да се лопта вратила до мене. Срећан сам због гола, али прије свега побједе, што је најважније - рекао је Боатенг.

Он је због мање повреде листа замијењен у 72. минуту. Како је рекао, превентивно је изашао из игре и љекарски тим Њемачке ће учинити све да буде спреман за наставак такмичења.

Марио Гомез, који је такође био стријелац, рекао је да на Европском првенству нема лаких утакмица.

- Не може да буде лако на Европском првенству. Имали смо среће да погађамо често, за разлику од претходних утакмица. Ово је прелијепо, одличан је осјећај. Оваква побједа нам даје много самопоуздања пред наставак - рекао је Гомез.

Коначан резултат поставио је играч утакмице Јулијан Дракслер, који је рекао да му је драго што је допринио побједи.

- Било ми је тешко јер нисам играо претходну утакмицу, а сада сам добио шансу и драго ми је што сам допринио тиму. Имамо конкурентан састав, тако да није проблем ако не играм утакмицу или двије. Потрудио сам се да ме то не погоди, тренирао сам јако и селектор ме је наградио. Дао ми је много самопоуздања и ставио ми до знања да сам добар играч - рекао је Дракслер.

Противник Њемачкој биће познат послије утакмице између Италије и Шпаније, која ће се играти у понедјељак од 18.00.