latinica  ћирилица
27/06/2016 |  11:46 | Аутор: vecernjenovosti

Мората у центру пажње пред дуел Шпаније и Италије

Шпански фудбалер Алваро Мората могао би да буде један од кључних играча своје репрезентације у финишу Европског првенства, а прву наредну прилику за доказивање имаће против Италије.

- Тешко је нападати против њих, они су специјалисти. Тактички су скоро савршени. Биће то једна од најважнијих утакмица у мојој каријери - рекао је Мората у Сен Денију.


Шпанија ће се састати са Италијом у једном од дербија осмине финала Европског првенства у Француској.

Мората ће испред себе имати четворицу клупских саиграча из Јувентуса, укључујући голмана Ђанлуиђија Буфона, као и тројицу дефанзиваца Ђорђа Кјелинија, Леонарда Бонучија и Андреу Барзаљија.

- Морам да им захвалим јер су ми помогли у сваком смилу, да постанем боља особа и бољи фудбалер. Када сам дошао у Јувентус, требало ми је много помоћи и они су били ту за мене - рекао је Мората.

Такође, ту су још Симоне Заза и Стефано Стураро, који су ипак у другом плану селектора Антонија Контеа.

Мората је у Јувентусу од 2014. године, али ће се послије шампионата вратити у Реал Мадрид. Шпански клуб је одлучио да активира клаузулу која му дозвољава да откупи његов уговор.

Буфон, капитен Италије, рекао је да Моратин таленат ријетко ко има.

- Он често засија и даје голове у великим утакмицама. Јасно је да Шпанија није само Мората, али он је централна тачка њиховог напада и дефинитивно највећа пријетња - рекао је Буфон.

Иако ће бити ривали на терену у понедјељак, Буфон је дао савјет Морати док су били у Јувентусу.

- Он је пролазио кроз тежак период и рекао сам му да престане да сажаљева себе ако жели да постане одличан играч - рекао је Буфон.

Мората је групну фазу завршио као најбољи стријелац. Он и Герет Бејл су дали по три гола.

Након што је критикован због лоше завршнице на првој утакмици против Чешке, када је замијењен на полувремену, Мората је два пута био стријелац против Турске и једном против Хрватске.

Мората је учествовао на Европском првенству за младе 2013. године, када је Шпанија побиједила Италију у финалу.

Селектор Шпаније Висенте Дел Боске рекао је да Морати иде добро.

- Оно што му недостаје у односу на топ играче, то је константност. Он је много допринио нашем тиму и мало по мало стиче ту константност - рекао је Дел Боске.

Мората ће нову прилику да се истакне имати у понедјељак у 18 сати, када ће се на стадиону Француска у Сен Денију састати Шпанија и Италија.