latinica  ћирилица
27/06/2016 |  12:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Златни ватерполисти стигли у Београд

Најбољи ватерполисти Србије стигли су Београд из Кине гдје су четврти пут узастопно освојили трофеј у Свјетској лиги и поручили да не желе еуфорију уочи Олимпијских игара у Рију и "напад" на једино злато које им недостаје.
Ватерполо репрезентација Србије - Фото: Getty Images
Ватерполо репрезентација СрбијеФото: Getty Images

- Тешко је доносити закључке јер је припремни период пред Олимпијске игре. Било је тешко, за шест дана исто толико утакмица, другачија клима.. Тек нас чека најтежи дио и идемо у Рио са највећим могућим жељама - рекао је Филиповић новинарима одмах након доласка из Кине на аеродром Никола Тесла.

Филиповић истиче да тиму није потребан додатан притисак и помпа пред једино такмичење на којем садашњој генерацији недостаје злато.

- Без икакве еуфорије настављамо даље, није нам потребна превелика медијска пажња. Репрезентација САД највише је напредовала, расту у форми, иако се у финалу то није видјело. Можда је дошло до умора, вјерујем да ће имати важну улогу у Рију - поручио је један од најбољих ватерполиста свијета.

Капитен Живко Гоцић рекао је да је репрезентација још гладна златних медаља.

- Навикли смо људе у Србији за успјехе, али ми се тако не осјећамо. Имали смо супер провјере у Кини, али не вјерујем да ће бити оволика разлика у Рију, већ жестока и велика борба - поручио је Гоцић.

Гоцић је похвалио млађе саиграче и додао да су понашањем и игром оправдали повјерење.

Српске ватерполисте испред Савеза дочекали су предсједник Савеза Милорад Кривокапић и Дарко Удовичић.