latinica  ћирилица
27/06/2016 |  12:31 ⇒ 12:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Клинтон повећала предност у односу на Трампа

Двије нове анкете показују да расте предност вјероватног предсједничког кандидата Демократске странке Хилари Клинтон у односу на њеног републиканског ривала Доналда Трампа.

Према истраживању јавног мњења дневника Вашингтон пост и Еј-Би-Си њуз, подршка Трампу је нагло пала посљедњих недјеља, због чега Клинтонова на националном нивоу има вођство од 51 према 39 одсто, преноси Глас Америке.

Прије само мјесец дана, анкета истих медија показивала је да је Трамп у предности, 46 према 44 одсто.

У другој анкети, коју спровео Волстрит журнал и Ен-Би-Си њуз, Клинтонова има предност од 46 према 41 одсто, што је раст од два одсто у односу на прошли мјесец.

Пресјек неколико недавних анкета показује да бивша државна секретарка води за више од шест одсто, након што се прошли мјесец водила изједначена трка.

Истраживања су спроведена послије низа контроверзи у које је био умијешан републикански кандидат, укљућујући његов вербални напад на судију мексичког поријекла који је рођен у Америци.

Вашингтон пост је навео да анкета показује да двије трећине Американаца сматра да Трамп није квалификован да буде предсједник, док је око половине забринуто у погледу Клинтонове на положају предсједника.