latinica  ћирилица
27/06/2016 |  15:57 | Аутор: СРНА

Панудревић: Ахметовићев иступ предизборна кампања

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић сматра да је изјава посланика СДА Садика Ахметовића да ће СДА "блокирати Републику Српску" ако се не ријеше образовна права бошњачке дјеце на подручју Сребренице - предизборна кампања за локалне изборе.
Александра Пандуревић - Фото: РТРС
Александра ПандуревићФото: РТРС

"Једини траг владавине СДА толики број година у Сребреници гдје има власт је то да је сваки дан све мањи број становника и Срба и Бошњака. То је посљедица њихове владавине", рекла је Пандуревићева новинарима.

Према њеним ријечима, прије пола године и Ахметовић и начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић су глорификовали премијера Србије Александра Вучића.

"Вучић је исти и сада као што је био прије пола године, дошло је до промјене у њима, у сврху локалних избора у Сребреници", сматра Пандуревићева.

Посланик СДА Садик Ахметовић рекао је данас да је алтернатива нерјешавању права бошњачке дјеце да изучавају матерњи језик "могућност да се блокира Република Српска".

"Ово је континуирана тортура Владе Републике Српске над Бошњацима. Парламент БиХ мора заузети став. Ако посегнемо за алетернативом неће бити добро, оне могу бити свакојаке. Удар на идентитет једног народа отвара простор да се алтернатива тражи у блокадама путева или парализовању комплетне Републике Српске. Ми то можемо и ми ћемо то урадити ако се ово настави", рекао је Ахметовић.