latinica  ћирилица
27/06/2016 |  16:22 ⇒ 16:58 | Аутор: Блиц

Ђоковић сигуран на старту Вимблдона

Новак Ђоковић је савладао Британца Џејмса Ворда са 6:0, 7:6 (3), 6:4 на старту Вимблдона, на ком брани титулу.
Новак Ђоковић (Фото: epa/Gerry Penny) -
Новак Ђоковић (Фото: epa/Gerry Penny)

Иако Ворд није тип играча који је на било који начин могао да угрози игру најбољег тенисера свијета, прописно га је намучио у другом сету.

Све је ишло на Новакову воденицу до 6:0, 3:0. Онда је Ворд освојио први гем, а публика је пала у транс. Почели су да скандирају, да бодре свог тенисера, а Новак никако није успио да сломи отпор противника. То је за Ворда био сет каријере. До резултата 6:6. У тај-брејку је, ипак, све дошло на своје мјесто. Новак је појачао, убацио у трећу, а Ворд није успио да издржи наметнути ритам.

Једноставно, изгледа да су и трема и узбуђење због тога што се преко пута њега на Централном терену у Вимблдону, налази магични Новак, урадили своје, па је Ворд врло брзо морао да положи рекет у том дијелу игре.

У посљедњој дионици, све се поново вратило на Новакову страну. Није желио ништа да препусти случају, па је од првог поена у трећем сету диктирао ритам и врло брзо послао Ворда у свлачионицу.

Добро је што није провео доста времена на терену (осим другог сета који је трајао 57 минута) и што је снагу сачувао за наредне мечеве који ће бити доста озбиљнији.

Новаков сљедећи противник у сриједу, биће Француз Адриан Манарино, 55. на свијету који је у првом колу побиједио Британца Едмунда са 6:2, 7:5, 6:4. Србин и Француз до сада никада нису играли.