latinica  ћирилица
28/06/2016 |  10:32 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Цвијановићева: Трећи пјешадијски пук чува традицију ВРС

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитила је припадницима Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ Видовдан - крсну славу овог пука и Војске Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је истакла да је улога припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ да са поносом чувају и сачувају од заборава свету традицију Војске Републике Српске.

"Видовдан је прилика да се присјетимо херојског пута Војске Републике Српске, једне од најславнијих војски на овом простору, која је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату дала кључни допринос и ударила темеље у стварању Републике Српске. Наша је обавеза да јединством и слогом, чувамо светињу за коју су борци дали највредније, своје животе и дијелове тијела, штитећи вјековна огњишта и свој народ, како би данашње генерације живјеле у тешко стеченој слободи", саопштено је из кабинета предсједника Владе Републике Српске.

Цвијановићева је нагласила да је улога припадника Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ да убудуће, посвећени миру и јачању стабилности, професионално одговоре на све изазове.