latinica  ћирилица
29/06/2016 |  08:22 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају без застоја и посебних ограничења, уз повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука, затворена је за саобраћај због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој.

Возачима, поготово онима који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, брзина је ограничена на 30 километара на час, а саобраћај на овој дионици свакодневно ће бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова не дуже од 30 минута.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено једном траком у дужини од 800 метара.

Ради извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне и проширења канализационе мреже.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор /Насеобина Лишња и Пураћи, општина Прњавор/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи изнад магистралног пута, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, у мјесту Јоховац, измијењен је режим саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

На магистралном путу Брчко-Бијељина је због изградње обилазнице око Брчког измијењен режим саобраћаја у насељу Гредице, а нови режим активан је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде због санације коловоза саобраћај се одвија једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Због деминирања терена повремене тридесетоминутне обуставе саобраћаја активне су радним данима у времену од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица и на регионалном путу Орлине-Добој Нови, на Јабучић Пољу, а на регионалном путу Зелени Јадар-Скелани, у мјесту Крагљиводе, од 7.15 до 14.10 часова, те од 7.00 до 15.00 часова на магистралном путу Орашје-Лончари у мјесту Дусине.

Превентивна акција "Да ли возите технички исправно возило-провјерите 2016", коју до 22. јула реализује Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, ауто-мото друштвима и локалним заједницама, данас се спроводи у Зворнику код "Боксит" бензинске пумпе од 9.00 до 13.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања.