latinica  ћирилица
29/06/2016 |  09:21 ⇒ 10:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић: Задовољан сам игром и побједом Србије

Селекор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан игром и побједом над селекцијом Грчке у посљедњем припремном мечу пред старт квалификациног турнира за пласман на Олимпијске игре.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Једна солидна и добра утакмица, одбрамбено изузетно јака. Озбиљно смо одговорили на скок, без обзира на атлетске способности грчких играча. Мислим да идемо заједно кроз овај пут и тако ћемо играти до краја. Озбиљност којом прилазимо утакмицама и тренинзима морамо да повећамо још више. Апелујем на све да сконцетрисано и одморно уђемо у предстојећи турнир"“, рекао је Ђорђевић на конференцији за медије у КОМБАНК арени.

На питање зашто Немања Недовић није играо на вечерашњем мечу рекао је:

"Зна он и знају сви зашсто није играо", остао је загонетан селектор Србије.

Према његовим ријечима екипа Порторика, први ривал на квалификационом турниру је веома искусна.

"Ми још наравно нисмо поставили и показали све што тренирамо, али мислим да нас познају већ и тешко да можемо нешто да сакријемо. Нека акција коју ћемо још додати и неки напад на зону, јер мислим да нас то чека против Порторика. Играли су много утакмица на којима Аројо није био у тиму, али сад је ту и Бареа. Они су искусни “пик-анд рол играчи“, имају и атипичног центра Рамоса".

Он је додао да се Никола Јокић на прави начин уклапа у тим.

"Изузетно интелигентан момак, одлично су га прихватили играчи. Не желим да нико испред себе постави превелика очекивања, јер то је оно што може да их укочи. Борба за мјесто међу 12 играча је свакодневна и нису баш сви сигурни, што мисле да су сигурни", рекао је Ђорђевић и открио да ће 4. јула објавити коначан списак.

Репрезентативац Србије Стефан Јовић рекао је да је побједа над Грчком веома важна пред старт квалификациног турнира.

"Знамо да су припреме биле атипичне, али и да смо урадили добре ствари кроз ова три меча. Мислим да ћемо у пар дана до турнира успјети да исправимо све грешке које смо имали у претходна три пријатељска меча", поручио је Јовић.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију почиње 4. јула, када се Србија састаје са Порториком, док ће 6. јула противник Србије бити Ангола. Полуфинала су заказана за 8. јул, док се финална утакмица игра 9. јула. На Олимпијске игре ће се квалификовати само побједник турнира.