latinica  ћирилица
29/06/2016 |  09:55 | Аутор: СРНА

Нема потврде да међу страдалима у Истанбулу има држављана Србије

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић изјавио је да за сада нема потврде да међу погинулима и повријеђенима у терористичком нападу на истанбулски аеродром "Ататурк" има српских држављана.

"Добра вест је да ноћас није било позива ниједног нашег држављанина који би се интересовао за неког ближњег ко је нестао или није доступан послије напада на аеродрому у Турској", рекао је Марковић.

Он је апеловао да се јаве српски држављани који имају неког блиског ко је боравио у Турској а тренутно је недоступан и да оставе број телефона на који би могли да буду контактирани накнадно.

Марковић је потврдио да се одбојкашка репрезентација Србије, која је кренула у Техеран, налази у Истанбулу у хотелу "Мериот".

"У току су договори да буду пребачени са аеродрома `Ататурк` на којем се догодио напад у којем је 36 људи погинуло, на други аеродром одакле ће наставити пут", рекао је Марковић за РТС.

Према његовим ријечима, ситуација у граду је уобичајена, док је на самом аеродрому хаотична.

"Аеродром је отворен за унутрашњи саобраћај. Међународни саобраћај још не функционише, а требало би према првим информацијама да буде отворен у 20.00 часова", рекао је Марковић.

Најмање 36 људи је убијено, а више од 140 рањено у синоћњем терористичком нападу на међународном аеродрому "Ататурк" у Истанбулу.