latinica  ћирилица
29/06/2016 |  10:20 ⇒ 11:03 | Аутор: Б92

Одбојкаши Србије били на аеродрому у Истанбулу у тренутку напада

Мушка сениорска репрезентација Србије налазила се на аеродрому "Ататурк" у Истанбулу на којем се догодио терористички напад. Безбједни су и сви су добро.

Репрезентација је на највећи аеродром у Турској слетјела у 22.05 на путу ка Техерану гдје наредног викенда играју на турниру Свјетске лиге.

Српски одбојкаши су добро, расположени су, свјесни ситуације на аеродрому у Истанбулу и стрпљиво чекају да напусте авион и преноће у хотелу, рекао је Тањугу тим менаџер Ласло Лукач.

"Када смо слетјели одмах су нам рекли шта се десило, у авион је ушао и један представник наше амбасаде и објаснио нам да треба да сачекамо. Момци су добро, свјесни су шта се дешава и мирно чекају нову информацију", описао је Лукач Тањугу у СМС поруци из Истанбула.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић разговарао је телефоном са селектором мушке одбојкашке репрезентације Николом Грбићем и према ријечима селектора Грбића сви играчи и стручни штаб су добро, наводи се у саопштењу Министарства омладине и спорта.

Требало је да одбојкаши у Техеран оду још у понедјељак, али је тај лет отказан због невремена.

Србија ће у оквиру трећег викенда прве дивизије Свјетске лиге 2016. играти у И групи у Техерану, од 1. до 3. јула са Ираном, Аргентином и Италијом.

Конзул Србије у Истанбулу Зоран Марковић изјавио је Тањугу да нема података о погинулима и рањенима у нападу на аеродром Ататурк.

Он је рекао и да је авион компаније "Туркиш ервејс", који је полетео из Београда, безбједно слетио на аеродром Ататурк у 23.10 сати по локалном времену и да се још увијек налази на писти.