latinica  ћирилица
29/06/2016 |  13:15 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

Давидовић: Подршка Татјани Ђекановић за ОИ

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је у Бањалуци да ће ресорно министарство са 10.000 КМ подржати одлазак члана Стрељачког клуба Геофон Татјану Ђекановић на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро.
Министарка Давидовић подржала одлазак Татјане Ђекановић на олипијске игре у Рио - Фото: СРНА
Министарка Давидовић подржала одлазак Татјане Ђекановић на олипијске игре у РиоФото: СРНА

Након састанка са Ђекановићевом и њеним тренером Невеном Рашићем, Давидовићева је рекла да је Министарство помагало ову перспективну спортисткињу колико је могло, али да је суштина њеног успјеха у њој и њеним залагањима.

"Татјана је, као перспективан спортиста, наш стипендиста од 2011. године. Њена воља, залагање и труд резултовали су овако значајним успјехом", рекла је Давидовићева.

Ресорно министарство је већ помагало клуб Геофон, а 2012. године уложено око 50.000 КМ за изградњу стрељане.

"Стрељана још није завршена, те у наредном периоду планирамо помоћи и у том погледу", поручила је Давидовићева.

Ђекановићева је рекла да јој учешће на Олимпијским играма много значи, додавши да свој максимум није достигла јер нема адекватне услове за тренирање.

"Тренирам на папирним метама, док на такмичењима гађам на електронским које су другачије, што је велики недостатак, јер су код професионалаца у овом спорту нијансе у резултатима веома мале", појаснила је Ђекановићева.

Њен тренер Невен Рашић изразио је задовољство што је Министарство препознало успјех Ђекановићеве, која ће бити најмлађи члан репрезентације БиХ на Олимпијским играма.

"Забиљежили смо веома значајан резултат за средину у којој овај спорт није популаран. За одлазак на Олимпијске игре требаће нам око 15.000 КМ, те нам је веома значајна ова подршка Министарства", рекао је Рашић.

Он је навео да Клуб има око 90 чланова, међу којима има много талентоване дјеце.

"Наши чланови имали би и много боље резултате када би имали прилику да се припремају на савременим метама, јер оне које користимо из употребе су избачене прије 30 година", рекао је Рашић, додавши да нова електронска мета кошта око 5.000 КМ, што је за клуб недостижан износ.