latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:31 | Аутор: Б92

Сан Антонио "ставио" Марјановића на лицитацију

Сан Антонио Спарси понудили су Бобану Марјановићу једногодишњи уговор, тзв. квалификациони, са примањима од милион и по долара.
Бобан Марјановић - Фото: Screenshot/YouTube
Бобан МарјановићФото: Screenshot/YouTube

Један од водећих НБА аналитичара Зак Лов открио је суму који тим из Тексаса жели да понуди српском центру, који ће у случају одбијања уговора постати дјелимично слободан агент.

Уколико до тога дође, преостали клубови из најјаче лиге свијета имали би право да га доведу у своје редове – уколико понуде и долар више од Спарса то ће се и догодити.

Једини који би то могао да спријечи био би поново Грег Поповић, тако што би изједначио највишу понуду за бившег играча Црвене звезде, па би Боби онда остао у Тексасу.

Све би требало да буде познато најкасније до 10. јула, до када траје прелазни рок за слободне и дјелимично слободне агенте.

С друге стране, потписивање било каквог уговора отклонило би све дилеме око могућег наступа на Олимпијским играма у Рију.

Наравно, најприје је потребно да се Србија кроз квалификациони турнир у Београду избори за тако нешто, на коме Марјановића неће бити управо због борбе за уговор, а потом и да га селектор Александар Ђорђевић уврсти на списак путника за Бразил.

Боби је у НБА стигао као МВП лигашког дијела Евролиге, а у првој сезони просјечно је биљежио 5,5 поена, 3,6 скокова, по 0,4 асистенције и блокаде – за 9,4 минута проведених на паркету.