latinica  ћирилица
29/06/2016 |  14:36 | Аутор: БЕТА

Бајерн почиње одбрану титуле против Вердера

Фудбалери Бајерна из Минхена почеће одбрану шампионске титуле у Бундеслиги утакмицом против Вердера из Бремена на свом стадиону 26. августа.
Играчи Бајерна - Фото: РТС
Играчи БајернаФото: РТС

Бундеслига је данас објавила распоред такмичења за сезону 2016-2017.

Бајерн ће у првој утакмици првог кола у петак 26. августа играти на Алијанц арени против Вердера и то ће бити прва званична утакмица тренера Карла Анћелотија на клупи екипе из Минхена. Италијански тренер замијенио је на клупи Пепа Гвардиолу, који ће од овог љета преузети Манчестер сити.

Вицешампион Борусија из Дортмунда играће у првом колу као домаћин против Мајнца, а Борусија из Менхенгладбаха ће у дуелу четвртопласиране и трећепласиране екипе из прошле сезоне бити домаћин Бајеру из Леверкузена.

Клуб РБ Лајпциг ће своју прву утакмицу у Бундеслиги играти на гостујућем терену против Хофенхајма. РБ Лајпциг је основан 2009. године и за осам година је кроз ниже лиге дошао до Бундеслиге.

Нови бундеслигаш Фрајбург почеће такмичење утакмицом против Херте.

Први дерби шампионата између Бајерна и Борусије одиграће се у 11. колу у Дортмунду током претпосљедњег викенда у новембру.

Бајерн је освојио рекордних 26 шампионских титула у Бундеслиги, а прошле године постао је први тим који је освојио четири узастопне титуле.