latinica  ћирилица
29/06/2016 |  16:35 | Аутор: Jutarnji list

Џајић: Хрватима фалила храброст да покоре Европу

Најбољи југословенски фудбалер свих времена Драган Џајић поручио је Хрватима да су испустили колосалну шансу да чак постану прваци Европе.
Драган Џајић - Фото: sportskacentrala.com
Драган ЏајићФото: sportskacentrala.com

Хрватска је испала у осмини финала Европског првенства од Португала (1:0), а Џајић сматра да је комшије скупо коштала доста уздржана, опрезна игра, иако су имали и бољи тим и бољу игру од ривала.

- Хрватска је прве три утакмице одиграла бриљантно. Баш сам их уживао гледајући. Након свих одиграних утакмица у групи, закључио сам да су играли најбољи фудбал на првенству. Против Португала су подбацили. Стекао сам утисак да су се превише плашили Португалаца. Више су се концентрисали како да зауставите противника него како да га нападну... Хрватска, укупно гледајући, има боље играче од Португала, па је требала да наметне своју игру, да буде храбрија - рекао је Џајић.

Он сматра да су Хрвати, по приказаној игри у групи, били међу најужим фаворитима за титулу шампиона Европе.

- Знате шта је сад најгоре? Све оно што су добро урадили у групи пало је у воду... Мислим да је Хрватска пропустила велику, велику прилику. Ми у Србији сви који пратимо фудбал и људи с којима се дружим тврдимо да је Хрватска пропустила шансу да дође чак до титуле шампиона Европе – рекао је Џајић.