latinica  ћирилица
29/06/2016 |  16:52 | Аутор: Агенције

Аргентинци статуом убјеђују Месија да остане

Најбољи фудбалер свијета Лионел Меси добио је статуу у Буенос Аиресу, која је дио кампање, да промијени одлуку о повлачењу из националног тима.
Статуа - Меси - Фото: nezavisne novine
Статуа - МесиФото: nezavisne novine

"Вјерујем да је ово добар начин да замолимо Леа да остане с нама, али и да му покажемо да смо с њим. Нико не сумња да ћемо заједно освојити Мундијал у Русији", изјавио је градоначелник Буенос Аиреса Орасио Родригез Лалета.

Он је позвао суграђане да се фотографишу поред статуе, подјеле слику на друштвеним мрежама и утичу на промјену става момка који је рођен у Росарију, али га подједнако воле у свим дијеловима Аргентине.

Аргентина је у на скоро завршеном Копа Америке, у репризи прошлогодишњег финала, поново поражена након пенала од Чилеа, послије чега је Меси, који је промашио први ударац, одлучио да раскине са дресом репрезентације.

Меси је претходно с пет погодака на турниру постао најбољи стријелац у историји репрезентације Аргентине, али је и четврти пут поражен у великом финалу, пошто је три пута губио у финалу Копа Америке и једном у финалу Свјетског првенства.

Петоструког освајача Златне лопте многобројни навијачи покушавају да увјере да остане у националном тиму, а у "акцију" су се укључили и легендарни Диего Марадона, као и предсједник Аргентине Марисио Макри, који је с Месијем разговарао телефоном.