latinica  ћирилица
30/06/2016 |  08:17 | Аутор: СРНА

Суви коловози и добра видљивост за вожњу

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су јутрос суви, а на дионицама у усјецима могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука, затворена је за саобраћај због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој.

Возачима, поготово онима који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка-Бањалука користе петљу "Александровац".

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, брзина је ограничена на 30 километара на час, а саобраћај на овој дионици свакодневно ће бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова не дуже од 30 минута.

У току је санација клизишта и реконструкција коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју Мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћа успорено једном траком у дужини од 800 метара.

Ради извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне и проширења канализационе мреже.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор /Насеобина Лишња и Пураћи, општина Прњавор/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи изнад магистралног пута, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, у мјесту Јоховац, измијењен је режим саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

На магистралном путу Брчко-Бијељина је због изградње обилазнице око Брчког измијењен режим саобраћаја у насељу Гредице, а нови режим активан је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

На магистралном путу Каракај два-Дрињача и регионалном путу Шековићи-Доње Цапарде због санације коловоза саобраћај се одвија једном траком уз могуће застоје од 10 до 15 минута.

Повремене тридесетоминутне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су радним данима од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Котор Варош-Ободник, у мјесту Рујевица и на регионалном путу Орлине-Добој Нови, на Јабучић Пољу, а на регионалном путу Зелени Јадар-Скелани, у мјесту Крагљиводе, од 7.15 до 14.10 часова, те од 7.00 до 15.00 часова на магистралном путу Орашје-Лончари у мјесту Дусине.

Превентивна акција "Да ли возите технички исправно возило-провјерите 2016", коју до 22. јула реализује Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством саобраћаја и веза Републике Српске, ауто-мото друштвима и локалним заједницама, данас се спроводи у Власеници на паркингу код Стадиона од 9.00 до 13.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ нису забиљежена задржавања.