latinica  ћирилица
30/06/2016 |  11:16 ⇒ 11:25 | Аутор: Jutarnji list

Хрвати постављају ограду на граници према Србији, стижу мигранти?

Полицијска управа у Осјеку је саопштила да су данас настављени синоћ започети радови на постављању ограде на граничном прелазу Батина с хрватске стране према Србији.
Гранични прелаз Батина (Хрватска) са Србијом - Фото: Screenshot
Гранични прелаз Батина (Хрватска) са СрбијомФото: Screenshot

На питање хрватских медија зашто се и гдје тачно ограда поставља, прецизан одговор нису дали ни у интервентној полицији, ни у руководству Полицијске управе Осјечко-барањске.

Према неслужбеним информацијама са српске стране границе налази се неколико стотина миграната који, наводно, намјеравају да уђу у Хрватску, али та вијест још није потврђена.

Ово је иначе први пут да Хрватска подиже ограду на граници према некој од својих сусједних држава.

Наиме, на граничном прелазу Батина синоћ око 20 часова заустављен је саобраћај са обје стране границе без најаве и објашњења. Овај застој изазвао је велику гужву, а на граници је примијећено и појачано присуство интервентне полиције. Разлог затварања службено није објашњен, а неслужбено се помиње намјера групе миграната да уђу у Хрватску. Дневник.хр наводи да је ријеч о постављању препрека ради сузбијања кријумчарења.

Застој на граници трајао је скоро шест часова, док је ХАК навео да је "због радова на мосту (ДЦ 212) до даљњег за сав саобраћај  затворен гранични прелаз Батина". Јутрос рано је објављено како је "за сав саобраћај поновно отворен прелаз Батина".