latinica  ћирилица
30/06/2016 |  11:22 ⇒ 11:42 | Аутор: sputniknews.com

Москва цијени што се Србија није придружила санкцијама

Предсједник руске Државне думе Сергеј Наришкин изјавио је данас да Москва цијени то што се Србија није придружила санкцијама које је ЕУ увела Русији.

Наришкин је у разговору са предсједником Скупштине Србије Мајом Гојковић у Москви рекао да је Русија свјесна огромног притиска који Вашингтон и Брисел врше на Београд када је ријеч о томе.

"Важно је да политичко руководство и грађани Србије разумију да је такав став о европским санкцијама Русији, односно одбијање да се придруже тим корацима, потпуно у складу са националним интересима Србије и њеног народа", поручио је Наришкин.

Састанак Наришкина и Гојковићеве одржан је на маргинама Генералне скупштине Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње у Москви, преноси "Спутњик".

Србија је данас преузела од Русије шестомјесечно предсједавање ПСЦЕС-ом.

Према усвојеном календару, 48. пленарна сједница Генералне скупштине ПСЦЕС-а биће одржана од 29. новембра до 1. децембра у Београду.

Предсједавање ПСЦЕС-ом преноси се са једне земље на другу по абецедном реду, а чланови Скупштине су представници парламената Албаније, Јерменије, Азербејџана, Бугарске, Грузије, Грчке, Молдавије, Румуније, Русије, Србије, Турске и Украјине.