latinica  ћирилица
30/06/2016 |  12:12 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Савез за промјене остаје на позицијама очувања Српске

Савез за промјене саопштио је данас да остаје чврсто на позицијама очувања Републике Српске и потребе њеног економског јачања и оштре борбе против корупције.
Савез за промјене - Фото: СРНА
Савез за промјенеФото: СРНА

Реагујући на изјаву кандидата коалиције СНСД-СП-ДНС за градоначелника Бањалуке Игора Радојичића да је Савез за промјене "марионета СДА и ХДЗ-а", из овог савеза је саопштено да то сматрају лицемјерним.

Савез за промјене је мишљења да Радојичић, умјесто презентовања властитог програма, понавља, како кажу, истрошене Додикове фразе, што је показатељ да као кандидат СНСД-а за градоначелника "нема ниједну идеју како унаприједити живот грађана Бањалуке".

- Због тога се Савез за промјене у Бањалуци налази пред сигурном побједом на предстојећим локалним изборима - сматрају у Савезу за промјене.

Радојичић је синоћ за РТРС изјавио да је опозиција у Републици Српској направила низ грешака, јер се није код грађана профилисала као неко ко нуди квалитетну алтернативу, већ је алтернатива сама по себи.

- Савез за промјене је прихватањем уласка у власт на нивоу БиХ направио велику грешку. Жељни власти као неко ко је дуго био опозиција, опозиција из Републике Српске реално није фактор власти у Сарајеву. Тамо главну политику воде и диктирају ХДЗ и СДА и они су тражили партнера из Републике Српске који би им био нагоднији. СНСД им је био сувише рогат и сувише тврд, јер задњих осам година није дао неке ствари да се промијене - нагласио је Радојичић.