latinica  ћирилица
30/06/2016 |  12:38 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Драган Којић кандидат СзП за градоначелника Зворника

Заједнички кандидат СДС-а, ПДП-а, СРС РС-а, НДП-а и Странке напредна Српска за градоначелника Зворника на октобарским изборима биће директор зворничког предузећа "ДАЖ" Драган Којић.
Драган Којић - Фото: РТРС
Драган КојићФото: РТРС

Кандидатура Којића је резултат договора странака које чине Савез за промјене у Зворнику. Главни одбор СДС-а бирао је између њега и предсједника градског одбора Драгомира Васића. Васић је сам препустио кандидатуру Којићу, због оптужнице коју је против њега покренуло Тужилаштво БиХ, а у вези са догађајима у Сребреници.

"Оптужница која је подигнута против мене је спријечила моју кандидатуру. Суђење ће сигурно трајати још три године, мислим да би било некоректно, па чак и себично према грађанима ићи у кандидатуру са једном таквом хипотеком" - нагласио је предсједник градског одбора СДС-а Драгомир Васић.

Васић је истакао да је Којић успјешан привредник, претходно успјешан спортиста и човјек који би требао добити повјерење Зворничана.

"Очекујем пуну подршку господину Којићу за градоначелника и вјерујем да ће он добијено повјерење грађана оправдати" - подсјећа Васић.

"Десетогодишњу владавину СНСД-а у Зворнику желимо прекинути и увјерени смо у добар резултат у октобру", истакли су представници коалиције.

"Одлучили смо да подржимо кандидата Савеза за промјене, убјеђени смо у добар изборни резултат како господина Којића тако и Партије демократског прогреса "- рекао је Дарко Пашалић из градског одбора ПДП-а.

Којић је изразио захвалност на подршци коалиционим партнерима, али и СДС-у који га је предложио.

"Сматрам да су Зворнику потребне озбиљне промјене. Могу дати велики допринос у развоју нашег града. Очекујем занимљиву изборну кампању, подршку грађана и побједу на изборима" - истакао је Драган Којић.