latinica  ћирилица
30/06/2016 |  12:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Ибањез: Муче има велику жељу да пређе у Звезду

Аргентински фудбалер Луис Ибањез рекао је данас да његов бивши саиграч из Боке Јуниорс Пабло Муче има велику жељу да дође у Црвену звезду и да је преостало само да се договори са челницима клуба.
Пабло Муче - Фото: Getty Images
Пабло МучеФото: Getty Images

Некадашњи репрезентативац Аргентине и нападач бразилског Палмеираса посљедњих дана се све чешће спомиње као велико појачање шампиона Србије за напад на Лигу шампиона, а на том послу "ради" и Ибањез.

"Од првог нашег разговора има жељу да дође. Одбио је понуде са америчког континента, рекао ми је да би волио да обуче дрес Звезде. Видјећемо шта ће се десити у преговорима између челника клуба и њега", рекао је Ибањез Тањугу на припремама у словеначким Термама Чатеж.

Ибањез је посавјетовао земљака да би направио прави потез преласком на Маракану.

"Рекао сам Мучеу све најбоље о клубу, да је Звезда прави избор ако хоће да направи корак напријед у каријери и достигне успјехе као што сам ја. Све ће му се то касније вратити и оствариће трансфер у још већи клуб".

Одлични лијеви бек осврнуо се и на приче да је наводно договорен његов трансфер у турски Трабзон за 1,4 милиона евра и поручио да се то неће десити бар до краја европских квалификација.

"Не знам још увијек, ништа није сигурно. Ту сам, уговор ме везује и бићу бар до краја квалификација за Лигу шампиона. За послије ћемо видјети. Тренутно имам велику жељу да са Звездом уђем у Лигу шампиона", додао је бивши фудбалер загребачког Динама и Ђера.

Црвено-бијели су јуче у првој провјери у Словенији савладали украјинског прволигаша Зарију 3:1, што радује Ибањеза.

"Побједа радује, али најбитније је да смо одиграли добар меч, потребни су нам минути јер још нисмо уиграни и спремни. Неопходно је вријеме за то, тек у наредним мечевима слиједи одлука о најбољем тиму, али све ће сложити тренер Божовић пред квалификације за Лигу шампиона".

Ибањез је одличан учинак из прошле сезоне, у којој је имао девет голова и 12 асистенција, наставио и на припрема јер је асистирао Александру Катаију за гол против Зарије.

"Још једна асистенција за мене, драго ми је да сам наставио са тим. Мени није толико битан индивидуални учинак, већ да се екипа што боље спреми како не би било осцилација", закључио је Ибањез.