latinica  ћирилица
30/06/2016 |  12:44 ⇒ 12:46 | Аутор: СРНА

Медведев: Постепено укидамо санкције, не на своју штету

Руска Влада постепено ће укинути санкције против Турске, али не на штету руских произвођача и партнера, рекао је данас руски премијер Дмитриј Медведев.

Руски и турски предсједници Владимир Путин и Тајип Ердоган јуче су у телефонском разговору постигли договор о обнављањању билатерналних веза, укључујући трговину и туризам.

"Дјеловаћемо постепено. Са једне стране, неопходно је уклонити те рестрикције имајући у виду побољшање политичке атмосфере, али, наравно, не на штету руских произвођача и партнера који су заузели слободно мјесто на руском тржишту", рекао је Медведев на сједници Владе.

Када је ријеч о туризму, Турска није пружила гаранције да ће Руси у тој земљи бити безбједни, напоменуо је руски премијер, преноси "Спутњик".

"Веома је важно добити додатне гаранције од турских власти да су предузете ефикасне мјере како би се осигурала безбједност наших путника, посебно у свјетлу недавних трагичних догађаја у Истанбулу", закључио је Медведев.

Путин и Ердоган јуче су разговарали први пут од када је турска авијација оборила руски борбени авион "Су-24" изнад Сирије у новембру прошле године.