latinica  ћирилица
30/06/2016 |  13:23 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Борис Џонсон шокирао јавност и повукао се из трке (ВИДЕО)

Један од предводника кампање за излазак Велике Британије из ЕУ Борис Џонсон изненадио је јавност и повукао се из трке за мјесто премијера и лидера странке.
Борис Џонсон - Фото: vijesti.me
Борис ЏонсонФото: vijesti.me

У изненађујућем обрту и тренутку када се очекивало да званично потврди да жели да преузме и торијевце и кормило Британије, Џонсон је навео бројне изазове са којима ће се будући лидер сусретати, да би рекао да "тај човјек неће бити он".

У трку за челно мјесто конзервативаца су данас ушли министри и виђена лица кампање за излазак Тереза Меј и Мајкл Гоув.

Џонсон је изјавио не вјерује да је он особа која би могла да обезбиједи потребно јединство, а када је завршио говор није желио да одговара на питања.

"Ово је агенда за сљедећег премијера земље. Знам да сте сви ви, драги пријатељи, чекали кључну реченицу овог говора, али сам послије консултација са колегама, узимајући у обзир околности у парламенту, закључио да та особа не могу бити ја. Моја улога ће бити да пружим сваку могућу подршку наредном лидерству странке, како бисмо се побринули да се испуни мандат који је народ дао на референдуму, да се предводи план у који вјерујем, да се подрже заборављени људи ове земље", рекао је Џонсон.

Каже да чврсто вјерује да ће Британија, уколико настави да инвестира у своју дјецу и реформску заоставштину Дејвида Камерона кроз торијевски приступ "једне нације", побиједити, бити још боља, још дивнија и још величанственија.