latinica  ћирилица
30/06/2016 |  14:33 ⇒ 14:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Вијеира: Сматрам да сам имао мјеста у репрезентацији Португала

Фудбалер Црвене звезде Уго Вијеира сматра да је имао мјеста у репрезентацији Португала на Европском првенству у Француској и поручио да би ријешио проблем у нападу који имају од старта турнира.
Хуго Виерира (фото: naslovi.net) -
Хуго Виерира (фото: naslovi.net)

Вијеира је био "на оку" селектора Фернанда Сантоша за ЕУРО, који је због омаленог нападача био и на 151. вјечитом дербију, али је на крају предност добио Едер, који нема велику минутажу.

"Сви људи знају и виде да имамо проблем у нападу, али селектор Сантош искоришћава оно што има на располагању. Одлука да ме не поведе није зависила од мене, иако мислим да сам могао да будем у селекцији", рекао је Вијеира Тањугу на припремама у Словенији.

Први нападач црвено-бијелих истиче да са великом пажњом прати првенство Европе и да га радује што је Португалија дошла до четвртфинала и дуела са Пољском.

"Наравно да пратим Португал, скоро све утакмице на ЕП сам одгледао. За моју земљу је добро што се репрезентација квалификовала у четвртфинале, са добрим изгледима за пролаз даље. Играју дефанзивно, али сам срећан што су дошли међу осам најбољих“.

Вијеира се осврнуо и на припреме са Звездом, признавши да још увијек није спреман јер дуго вуче повреду зглоба.

"Још увијек нисам у мом ритму, покушавам да се вратим послије повреде и изгубљеног времена. Осјећам бол у зглобу, нисам најбоље физички спреман, али мислим да ћу бити спреман за квалификације за Лигу шампиона. Добро смо кренули сезону побједом над Заријом и веома је важно да се што боље спремимо у пријатељским утакмицама и нападнемо пласман у Лигу шампиона“.

Стријелац 20 голова у Суперлиги прошле сезоне тренутно је један од најтраженијих из редова првака Србије и налази се у групи играча који би уз праву понуду могли да напусте Црвену звезду крајем августа.

"Имам уговор са Звездом, очекује нас доста посла у Европи и да покушамо да се пласирамо у Лигу шампиона. Задовољан сам овдје, али свашта може да се догоди".

На питање какво мишљење има о Марсељу и да ли зна да је Мичу Батшуаји прешао из тог клуба у Челси (Вијера се спомињао као замјена за белгијског нападача прим. аут), одговорио је:

"Не мислим ништа (смјех)... Мисли су ми везане само за Звезду", закључио је Вијеира.