latinica  ћирилица
30/06/2016 |  16:06 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Бијељина- Смјене у градским установама, тражи се боље руковођење

Скупштина града Бијељине смијенила је данас руководства у градским установама и од новоименованих кадрова затражила боље руковођење.
Бијељина: Скупштина града - Фото: СРНА
Бијељина: Скупштина градаФото: СРНА

"Нова скупштинска већина преузела је одговорност за вођење овог града и оно што је до нас покушаћемо да адекватно уредимо", рекао је предсједик Скупштине града Драган Ђурђевић.

Он је одбацио критике опозиционих одборника окупљених око СДС-а због смјена и истакао да у скупштинским комисијама садашња опозиција има 75 чланова, а нова скупштинска већина 65 чланова.

Нови директори данас су постављени у Центру за социјални рад, гдје је за вршиоца дужности директора именован Марко Милисав, градском вртићу "Чика Јова Змај", гдје је за вршиоца дужности директора именован Славиша Вујановић, те Музеју Семберије, гдје је за вршиоца дужности директора именован Радоје Богдановић.

Нови директори постављени су и у Туристичкој организацији Бијељине, гдје је за вршиоца дужности директора именован Симо Лакетић и у Српском културно-умјетничком друштву /СКУД/ "Семберија", гдје је за вршиоца дужности директора именован Синиша Кајмаковић.

Промјене су извршене и у управним одборима Центра за културу, Музеја, СКУД-а, Центра за социјални рад, вртића, Туристичке организације, Дома здравља и Бање "Дворови".

Одборници су усвојили Регулациони план центра града који је упућен у јавну расправу од 30 дана и одлуку о начину и условима продаје градског грађевинског земљишта у Индустријској зони два.

Током расправе је речено да је због ранијих пропуста градоначелника Миће Мићића регулациони план оспорен на Уставном суду, што је изазвало заустављање изградње и нанијело штету инвеститорима и градском буџету.

Скупштина града усвојила је и одлуку о одређивању двије дежурне градске апотеке које ће радити 24 часа дневно, а одборник "Успјешне Српске" Срђан Мијатовић рекао је да је то подршка за покушај градске апотеке да изађе из дубиозе од 4,8 милиона марака губитка који је створило претходно руководство.

Одборник "Успјешне Српске" Мићо Живић затражио је од новог руководства Аграрног фонда у граду да се 100.000 марака које је претходно руководство намијенило за информисање преусмјери у подстицаје пољопривредницима.

Након усвајања информација о стању незапослености у Бијељини, шеф бијељинске Филијале Завода за запошљавање Славица Лукић позвала је одборнике нове скупштинске већине да посебну пажњу посвете проблему запошљавања, а предложила је и оснивање школа за занат, јер занатлија нема на евиденцији незапослених.

У раду Скупштине града и даље не учествује 15 одборника из странака Савеза за промјене и СДА.