latinica  ћирилица
01/07/2016 |  12:12 | Аутор: СРНА

Ердоган спреман да се састане са Путином

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган спреман је да се састане у Русији са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином прије Самита Г-20, изјавио је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.
Путин и Ердоган - Фото: Getty Images
Путин и ЕрдоганФото: Getty Images

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, током сусрета са Чавушоглуом на маргинама састанка министара спољних послова Организације за црноморску економску сарадњу, изразио је наду да ће контакти успоставити прави тон практичним активностима за нормализацију односа између двије државе.

"Надамо се да ће ови контакти послије поруке коју је предсједник Русије Владимир Путин примио од предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, послије телефонских разговора, одредити прави тон за практичне кораке за нормализацију наших односа", рекао је Лавров током сусрета са Чавушоглуом.

Он је додао да је сада добра прилика да се разговара о стварима које то захтевају, преноси "Спутњик".

Турски министар је захвалио Лаврову на позиву на Савјет министара спољних послова Организације за црноморску економску сарадњу.

"Као што сте рекли, наши предсједници су разговарали телефоном. То је било веома конструктивно и они су нам дали инструкцију да се руководимо тим разговором и нормализујемо односе и постигнемо одговарајући ниво односа", истакао је Чавушоглу, изразивши задовољство што је имао прилику да се сретне са руским министром.

Криза у односима Русије и Турске настала је након што је турски авион у новембру 2015. оборио руски авион Су-24 изнад Сирије.