latinica  ћирилица
02/07/2016 |  10:23 ⇒ 10:58 | Аутор: СРНА

Почела Вишеградска регата

Више од 50 бродића, јахти, чамаца и других пловила кренуло је испод лукова ћуприје на Дрини до петнаестак километара удаљеног Старог Брода, гдје је одредиште овогодишње 11. Вишеградске регате.
Вишеград - регата - Фото: СРНА
Вишеград - регатаФото: СРНА

Бранислав Андрић из Туристичке организације Вишеград рекао је Срни да је Вишеградска регата кренула са 450 учесника из Републике Српске и Србије.

"Вишеградска регата специфична је по томе што у овој манифестацији учествује највише људи из Вишеграда, а имамо и много учесника из сусједних општина", истакао је Андрић.

Он је додао да је циљ регате промоција предјела изузетне природне љепоте, кањона ријеке Дрине и Старог Брода са жељом да се Дрина промовише широм свијета.

Андрић је рекао да је планирано полагање цвијећа српским страдалницима код спомен-обиљежја у Старом Броду, након чега се наставља до кампа гдје ће бити организовано дружење уз спортске и еколошке активности.

Организатор традиционалне туристичке и еколошке манифестације Вишеградска регата је Туристичка организација Вишеград и Еколошко удружење "Дрин-тим" из Вишеграда.