latinica  ћирилица
02/07/2016 |  13:58 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Актив жена СП примио 30 нових чланица из приједорске регије

Социјалистичка партија додијелила је данас на Мраковици чланске карте за 30 нових чланица које долазе из приједорске регије.
Прјиедор - Актив жена - Фото: СРНА
Прјиедор - Актив женаФото: СРНА

Предсједник Актива жена СП Милка Гламочић рекла је новинарима на Мраковици да се, осим подјеле нових чланских карата, на Мраковици одржава едукација чланица Актива жена СП.

"Теме су како јачати капацитет жена у градским и општинским одборима, како лобирати и привући што већи број жена у Актив и како постати лидер и јачати лидерство", навела је Гламочићева.

Она је нагласила да СП предузима све активности како би укључила што већи број жена у друштвено-политички живот и на тај начин помогла да оне својим политичким дјеловањем на терену остваре што боље резултате и личну афирмацију.

"То показује и чињеница да СП има велики број жена на високим позицијама и одрговорним функцима у Републици Српској", рекла је Гламочићева, подсјећајући да жене СП-а имају једно министарско и пет мјеста помоћника министара у Влади Републике Српске, те један мандат у Народној скупштини Републике Српске.

Према њеним ријечима, на сједници Актива жена СП у проширеном саставу биће усвојен оперативни план активности за наредни период гдје ће, с обзиром на то да је изборна години, све активности бити усмјерене у том правцу.

"Није случајно што припеме за предизборне активности почињу управо са Козаре јер Козара је синоним за Стојанку мајку Кнежопољку. Ми ћемо се сутра придружити обиљежавању годишњице Битке на Козари, гдје ће делагација Актива жена СП положити вијенац", додала је Гламочићева.