latinica  ћирилица
02/07/2016 |  16:15 ⇒ 20:49 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Нереално да Закон о попису буде разматран прије љетне паузе (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да нема наговјештаја да ће се закон о попису наћи на једној од сједница прије љетне паузе у раду парламента.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Није ни реално очекивати да закон буде припремљен у тако кратком временском року", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Према закљуцима Народне скупштине, каже Чубриловић, тај закон би се морао наћи на једној од наредних сједница парламента.

Чубриловић, који је и потпредсједник Демократског народног савеза /ДНС/, каже да странка не прихвата нити ће прихватити нетачне и нерегуларне резултате пописа становништва у БиХ.

"За нас је неприхватљива било каква одлука донесена прегласавањем, а одлука директора Агенције за статистику БиХ је управо тако донесена", рекао је Чубриловићи.

Он је истакао да су објављени резултати добијени тако што су "сабране крушке и јабуке", што значи да је 200.000 становника наведено да живи у БиХ, иако већ годинама нису стални становници.

Чубриловић је поручио да нема опстанка за БиХ уколико један од три конститутивна народа "жели да уради мајоризацију над другим".

"Уколико истински желимо да градимо заједничку будућност, морамо поштовати основне принципе - истину, правичност и равноправност", рекао је Чубриловић.