latinica  ћирилица
02/07/2016 |  16:36 | Аутор: СРНА

Чубриловић: ДНС одлучан да добије веће повјерење грађана

Потпредсједник ДНС-а Недељко Чубриловић рекао је да је ова странка одлучна да на предстојећим локалним изборима настави тренд раста и добије веће повјерење грађана, те да након избора има једног градоначелника и 10 начелника општина.

Чубриловић је навео да је договорено да ДНС од коалиционих партнера добије подршку за градоначелника Приједора, додајући да остаје жал за бањалучком регијом гдје нису добили подршку коалиционих партнера ни у једној локалној заједници.

"Циљ нам је и да имамо много више одборника него данас, када их је нешто мање од 130", рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре након данашње сједнице Главног одбора ДНС-а у Бањалуци.

Он је додао да је на данашњој, посљедњој сједници Главног одбора ДНС-а пред локалне изборе, формиран Централни изборни штаб на чијем је челу потпредсједник ове странке Драгомир Јовичић.

Чубриловић је додао да је циљ ове странке да, након избора, са коалиционим партнерима формира локалну власт у већини општина и Републици Српској, као и неколико општина у Федерацији БиХ које имају знатан број повратника - Дрвар, Гламоч, Грахово и Босански Петровац.

Он је рекао да су на данашњој сједници усвојени програм и стратешки правци дјеловања на локалним изборима.

Чубриловић је истакао да се ДНС залаже да о свим питањима важним за Републику Српску, као што су улазак у ЕУ и НАТО, треба да буде расписан референдум на којем ће одлучивати грађани.

"ДНС ће остати досљедан и у одбрани 9. јануара као Дана Републике Српске, те ћемо подржати и одржавање референдума на коме ћемо питати грађане да ли и даље желе да се овај дан слави као Дан Републике", рекао је Чубриловић.

Када је ријеч о приватизацији рудника "Љубија", он је оцијенио да треба проучити све аспекте одлуке, било да је она у корист приватизације или да се изврши приватизација дијела државног капитала у руднику.

Чубриловић се нада да ће се наћи рјешење које ће бити повољно и за рудник, и за запослене, али и за регију Приједор и Владу Републике Српске.