latinica  ћирилица
04/07/2016 |  16:00 | Аутор: Б92

Федерер новим рекордом до четвртфинала

Федерер је у четвртој рунди савладао Стива Џонсона са 6:2, 6:3, 7:5 чиме је остварио 306. побједу на Грен слемовима.

Швајцарац се на тај начин изједначио на првом мјесту вјечне листе са Мартином Навратиловом, па ће се већ сљедећом осамити на челу.

Он ће се у борби за полуфинале састати са хрватским тенисером Марином Чилићем којем је Кеи Нишикори, због повреде ребара, предао меч при резултату 6:1, 5:1.

Федереру није било потребно много да прочита игру противника – у првих пет гемоваа није било превеликих узбуђења, али је већ средином првог сета Швајцарац кренуо да чита сервисе. У шестом је био стрпљив, послије прве пропуштене шансе изборио се за другу и преузео контролу над мечом.

Роџер је играо на веома високом нивоу у тим тренуцима, другим брејком је завршио сет, да би већ у раној фази другог поново одузео сервис ривалу. Тај му је био довољан да поведе 2-0 и дође на сет до тријумфа.

Џонсон се пробудио тек у трећем дијелу игре и први дошао до предности, али је Федерер узвратио рибрејком и отишло се у неизвијесну завршницу. Ипак, Американац није издржао и седмоструки шампион трећег Грен слема је преломио меч који је трајао нешто више од сат и по времена.