latinica  ћирилица
06/07/2016 |  10:14 ⇒ 10:14 | Аутор: Б92

Федерер: Није само мени лакнуло због Новаковог пораза

Трећи тенисер свијета Роџер Федерер рекао је да није само њему лакнуло што је Новак Ђоковић испао са Вимблдона.

На питање да ли му је лакше што на турниру више нема Ђоковића, Федерер је одговорио:

"Да, али није само мени. Свима је лакше", рекао је Роџер и наставио.

"То је логично, значи да више не морате да побиједите некога ко је имао толико успјеха на Грен слемовима у посљедње вреијме. И даље је дуг пут, али је свима мало лакнуло. Било је то велико изненађење".

Са њим се сагласио и Марин Чилић са којим ће се борити за полуфинале Вимблдона.

"И даље је прерано, али да, дефинитивно сам опуштенији када видим да Новак не игра. Мало је лакше", надовезао се Чилић.

Швајцарац и Хрват до сада су се састали шест пута, Федерер води 5-1, али је Марин добио посљедњи дуел – било је то на УС опену 2014. године када је разбио ривала са 6:3, 6:4, 6:4.

"Не вјерујем да ће играти поново толико добро, јер оно што се десило у Нјујорку је било на екстремно високом ниову. Овога пута очекујем да макар имам шансе против њега. Наравно да сервир снажно и због тога ће бити тешко доћи до брејк лопти против њега. Ипак, првенствено морам да се фокусирам на свој сервис и побринем се да нема много прилика. Имам неколико идеја како желим да ритернирам", додао је трећи играч на АТП листи.

Он ће у четвртфиналу имати прилику да обори рекорд по броју победа на Грен слемовима, али је признао да је ове године имао мало среће.

"Нисам изгубио сет у прва четири меча и то је бонус. Играо сам све мечеве на Централном терену док је напољу падала киша. Ако на то додате чињеницу да је Новак Ђоковић елиминисан из моје стране жреба, можемо рећи да је било сјајно путовање", закључио је Федерер.