latinica  ћирилица
07/07/2016 |  17:05 ⇒ 18:23 | Аутор: РТС

Вимблдон: Серена Вилијамс прва финалисткиња (ФОТО)

Серена Вилијамс прва је финалисткиња Вимблдона. Она је у полуфиналу надиграла Рускињу Елену Веснину са 2:0 по сетовима 6:2, 6:0. Друга финалисткиња биће позната након дуела Венус Вилијамс и Ангелике Кербер.

Серена је експресно стигла до финала. Какав-такав отпор Рускиња је пружила у првом сету, када је успјела да освоји два гема. У другом сету апсолутна доминација Американке, која није дозвоила противници да освоји гем. Меч је трајао 50 минута.

Силовито је кренула Серена од самог старта, уз два брејка брзо је дошла до предности од 4:0. Наставила је да притиска сервис противнице, али није било више брејкова - 6:2 у првом сету.

Серена Вилијамс и Елена Веснина (Фото:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

 

У другом сету на терену је била само једна тенисерка. Серена је редом освајала гемове, Рускиња није имала рјешења за расположену противницу. На крају Американка осваја овај сет без изгубљеног гема.

Довољан је податак да је противница успјела да освоји само пет поена у цијелом сету и то на свој сервис. Други сет је трајао само 21 минут.

Серена се тако пласирала у своје девето финале на овом турниру, а противница ће јој бити боља из дуела њене сестре Венус Вилијамс и Нијемице Ангелике Кербер.