latinica  ћирилица
23/07/2016 |  10:28 | Аутор: СРНА

Вучић упутио телеграме саучешћа Меркеловој и Зехоферу

Премијер Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа њемачком канцелару Ангели Меркел поводом терористичког напада у Минхену, наводећи да је Србија уз Њемачку и њемачки народ.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

"Ужаснула нас је вијест о нападу у Минхену који, не само да је однио невине животе, него нас је и поново упозорио да мржња и насиље могу да се појаве свуда и увијек", наводи се у телеграму.

Вучић је поручио да ће Србија, у заштити породичних, културних и цивилизацијских вриједности које дијели, увијек бити на истој страни са Њемачком и њемачким народом и ако, као мала земља, може у томе да помогне, спремна је да пружи подршку и помоћ.

"У име Владе Србије и своје име, породицама и пријатељима погинулих, као и Вама и Вашој влади, упућујем изразе најдубљег саучешћа, а повријеђенима жеље за брз опоравак", навео је Вучић.

Вучић је изразе најдубљег саучешћа упутио и премијеру Баварске Хорсту Зехоферу, породицама и пријатељима погинулих, а повријеђенима је пожелио брз опоравак.

"На нама је одговорност да свим снагама штитимо породичне, културне и цивилизацијске вриједности које дијелимо и у томе можете да се ослоните на пријатељство и подршку Србије", истакао је Вучић.