latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Сикимић: Надам се да ћемо пропуштено надокнадити против Лудогореца

Један од наискуснијих фудбалера Црвене звезде Предраг Сикимић истакао је данас да жали што екипа није побиједила Напредак на премијери Суперлиге због бројних промашених шанси и поручио да се нада да ће се то вратити против Лудогореца.

Црвено-бијели су одбрану титуле првака Србије кренули ремијем против Напретка (2:2) на стадиону Рајко Митић, након што су стигли два гола заостатка, управо голом Сикимића у финишу.

"Било је шанси, могло је да буде и другачије. Штета што нисмо искористили још неку од шанси које смо имали, али понестало је и времена. То ваљање по терену ме ужасава. Не волим то, и тим екипама се тако и враћа. Дођи, играј фудбал. Опет, ко зна зашто је ово добро. Можда ће нам се све вратити у Бугарској, било би јако добро да тамо постигнемо што више голова", рекао је Сикимић за клупски сајт.

Изабранике Миодрага Божовића очекује можда и најважнији меч сезоне, пошто путују у Бугарску на дуел са Лудогорецом у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

Сикимић се присјетио пријатељске утакмице два тима у Разграду прошле године, када је Лудогорец славио са 3:1.

"Нисмо изашли како треба и брзо смо примили гол. Али, и тада смо показали да и са комбинованим тимом можемо да се носимо са њима. Имају благу предност јер имају више искуства играња у квалификацијама и јер улажу много новца. Играли су и групе европских такмичења, дуго су заједно, али вјерујем да ћемо нешто направити".

Он је поручио да је рецепт да се у меч уђе хладне главе и веома борбено.

"Волио бих да направимо добар резултат, а онда нас овдје чека 50.000 људи. Требаће нам и срећа, она мора да се заслужи, али мора и да се призове. Стално говорим саиграчима да морамо бити позитивни, знамо да играмо против озбиљне екипе, али можемо да играмо са њима", закључио је Сикимић.