latinica  ћирилица
23/07/2016 |  11:42 | Аутор: СРНА

Кошарац поздравио предстојећу посјету Маје Гојковић

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац поздравио је предстојећу посјету предсједника Скупштине Србије Маје Гојковић БиХ, оцјенивши да је добро да двије земље имају ту врсту односа.
Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сташа КошарацФото: СРНА

"Сматрам да БиХ може много тога да научи на основу свега кроз шта Србија пролази данас на путу европских интеграција", рекао је Кошарац Срни.

Према његовим ријечима, Србија у настојањима да превазиђе нека отворена питања и изгради добросусједске односе са БиХ и другим земљама региона показује свој пуни капацитет.

Кошарац очекује да ће Гојковићева током посјете БиХ отворити питање одговорности оних који су наредили и организовали напад на премијера Србије Александра Вучића прошле године у Поточарима.

Предсједник Скупштине Србије боравиће у понедељак, 25. јула, у званичној посјети БиХ, на позив предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Младена Босића.

Ово ће бити њена прва посјета послије недавног поновног избора за предсједника Скупштине Србије.

Најављено је да ће Гојковићева разговарати са руководством Парламентарне скупштине, а потом и са предсједавајућим Савјета министара и члановима Предсједништва БиХ.