latinica  ћирилица
23/07/2016 |  12:12 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Вучић: Одговорити сваком потенцијалном агресору и терористи

Премијер Александар Вучић рекао је да Србија мора бити спремна да одговори сваком потенцијалном агресору и терористи и изразио увјерење да ће војска и полиција заједно радити у одбијању евентуалних терористичких и сваког другог напада на државу.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је, након обиласка касарне "Растко Немањић" у Панчеву, рекао да ће због тога 1.500 војника бити врхунски обучено и опремљено.

- Бићемо из године из године све опремљенији и приправнији да одговоримо и сваком потенцијалном агресору и терористи - истакао је Вучић, поводом учесталих терористичких напада у Европи, и додао да се свијет креће у чудном смјеру.

Говорећи о терористичком нападу у Минхену, Вучић је навео да је немогуће да држава спријечи сваки терористички напад и лудачко понашање, психопату и људе који желе да убијају из некаквог разлога.

- Која служба је могла да претпостави шта планира неки психопата, као што је био случај у Ници - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, боље је ударити "змију у главу, тамо гдје је проблем настао", али је то посао за велике силе, док је Србија мала и боље је да се не мијеша и да чува себе.

Говорећи о мигрантској кризи, Вучић је навео да од сутра очекује и прве озбиљније резултате и у хапшењу кријмчара људи, заустављању даљег неконтролисаног прилива економских миграната из Пакистана и Авганистана.

- Очигледно да је Србија у најтежој ситуацији до сада од када мигрантска криза постоји, али ријешићемо те проблеме и грађани Србије не морају да брину - рекао је Вучић.

Он је најавио нову опрему за Војску Србије, међу којом је и америчка модуларна пушка, која ће бити уведена најкасније од марта идуће године у српске војне специјалне снаге.

Вучић је истакао да ће 1.500 најобученијих војника бити опремљено најсавременијим оружје као ниједан други војник на свијету, имаће најбоље панцире, пушке, ноћне нишане.

- Желим да имамо 1.500 најобученијих војника, као и знатан број обучених полицајаца, који су спремни да у сваком тренутку прихвате најтежи удар на Србију - рекао је Вучић.

Он је додао да ће бити појачан рад беспилотних летјелица, које ће за годину дана бити наоружане, да се купују нови хеликоптери, овај пут њемачко-француски, а онда ће се прећи у набавку борбених хеликоптера и ловаца.

- Очекујемо наставак војне сарадње са Русијом и западним земљама. Очекујемо важне одговоре из кабиента /руског министра одбране Сергеја/ Шојгуа - рекао је Вучић, додајући да ће нека војна опрема бити набављена и од Кине.