latinica  ћирилица
23/07/2016 |  13:42 | Аутор: СРНА

"Успјешна Српска"- Критика предизборне промоције Мићића

Покрет "Успјешна Српска" назвао је данас лицемјерном и немораном предизборном промоцијом најаву градоначелника Бијељине Миће Мићића да ће његов службени аутомобил бити на располагању болеснима и упозорио да се социјални проблеми у граду морају рјешавати системски.
Бијељина: "Успјешна Српска" - Фото: СРНА
Бијељина: "Успјешна Српска"Фото: СРНА

"Још један покушај Мићића да преко болесних људи прикупи неколико јефтиних политичких поена је у најмању руку неморалан чин и на најбољи начин одсликава његову неспособност и све негативности политике коју води", наводи се у саопштењу.

У "Успјешној Српској" оцјењују да је Мићић стално у политичкој кампањи, умјесто да градоначелничку функцију обавља као редован посао за који је изабран и плаћен од стране грађана.

"Разумијемо да Мићић жели да у сваком моменту буде на сваком мјесту, да буде дио свих друштвених дешавања у граду и да се то прикаже на свим медијима, ипак, неке ствари не смију бити злопупотребљаване у политичке сврхе, а на штету достојанства човјека, које увијек мора бити заштићено и изнад свега", истиче се у саопштењу.

Покрет "Успјешна Српска" реаговао је на Мићићев гест новчане помоћи од по 100 КМ за 10 корисника бијељинског Центра за хемодијализу и стављање службеног аутомобила тим људима на коришћење.

У реаговању се подјећа да је укупан број корисника Центра за дијализу 295, а не 10.

"Градоначелниково службено возило се и претходних година давало болесним суграђанима на коришћење, али само неколико мјесеци пред изборе и служило је тој намјени само до окончања избора, након чега је одузимано болесницима и враћано градоначелнику", наводи се у саопштењу.

Из "Успјешне Српске" истичу да се социјални проблеми морају рјешавати системски и дугорочно, а да градска управа Бијељине треба да буде активно укључена у те програме, те да су изразито против да се проблеми рјешавају индивидуално и искључиво ради јефтине политичке промоције.