latinica  ћирилица
23/07/2016 |  14:38 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

Тодоровић: СП значајан политички фактор у Изборној јединици пет

Социјалистичка партија ће, након локалних избора у октобру, бити значајан политички фактор у локалним заједницама Изборне јединице пет и без ње неће бити могуће формирање локалне власти, рекао је члан Извршног одбора СП из ове изборне јединице Срђан Тодоровић.
Теслић - Актив жена СП-а - Фото: СРНА
Теслић - Актив жена СП-аФото: СРНА

Тодоровић, који је данас у Теслићу присуствовао политичкој едукацији кандидаткиња за локалне изборе из Изборне јединице пет, истакао је да је СП мјесто за афирмацију жена, њихових интереса и ставова, што потврђује и велики број жена на функционерским мјестима у оквиру законодавне и извршне власти Републике Српске.

- Актив жена данас је један од најорганизоавнији дијелова СП-а, који уз Актив младих чини окосницу прошлих и будућих резултата - рекао је Тодоровић, који је изразио задовољство због повећања броја чланова и структуре партије.

Предсједник Актива жена СП-а Милка Гламочић рекла је да је циљ данашње политичке едукације јачање актива, привлачење жена у политику и унапређење њихове лидерске вјештине.

Она је навела да су Изборном јединицом пет обухваћени одбори СП-а Добој, Теслић, Петрово и Станари, те да се на одборничким листима налази више од 50 кандидаткиња ове партије.

- Родна равноправност није само женско, већ и политичко питање свих којима је стало до друштвеног, политичког и социјалног напретка, а СП обезбјеђује демократско, правно и солидарно друштво које ће грађанима омогућити достојанствен живот - поручила је Гламочићева.

Члан СП-а Славица Миликић, која је и помоћник министра финансија Републике Српске за трезор, рекла је да су жене из ове партије доказале да могу успјешно вршити високопозиоциониране и одговорне функције у извршној и законодавној власти.

Политичка едукација кандидаткиња за локалне изборе из Изборне јединице пет одржана је у хотелу "Кардијал".