latinica  ћирилица
23/07/2016 |  14:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђорђевић: Гудурић и Дангубић будућност Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан радом Немање Дангубића и Марка Гудурића, али да није било времена да се наметну и буду на коначном списку за Олимпијске игре у Рију.
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Ђорђевић (Фото: Драган Станковић)Фото: ТАНЈУГ

"Дангубић и Гудурић били су равноправни чланови репрезентације. Нажалост није било довољно времена да се наметну, пошто смо имали јако кратак период за уигравање за утакмице квалификационог турнира. Због специфичности и кратког трајања ових припрема, они једноставно нису ни добили праву шансу да изборе мјесто у тиму", рекао је Ђорђевић за сајт КСС.

Он је похвалио поменути двојац и поручио да је сваки тренинг одрадио одлично.

"Можемо да будемо поносни на оно што су урадили за ових пет недјеља и сигуран сам да имамо играче за будућност. Захвалан сам им на свему што су пружили за репрезентацију", поручио је Ђорђевић.

Србију ће у Рију представљати: Стефан Јовић, Марко Симоновић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Милан Мачван, Стефан Марковић, Немања Недовић, Мирослав Радуљица, Милош Теодосић, Никола Јокић, Владимир Штимац и Стефан Бирчевић.

Српски кошаркашки данас се враћају са Копаоника, а потом путују у понедјељак на тунир у Аргентину, што ће бити посљедња провјера пред Игре у Рију.

Србија ће на ОИ играти у А групи са Француском, САД, Венецуелом, Кином и Аустралијом.